Håndbold

Håndbold er en populær holdidræt i Parasport Danmark for børn og voksne med udviklingshandicap, og der er tilbud over det meste af landet.


I Skalborg SK Parasport håndbold er der et stærkt fællesskab, og gennem sporten styrkes atleternes motorik, styrke og kondition.   


Håndbold i Parasport Danmark spilles efter de almindelige håndboldregler med enkelte tilpasninger.


Der er derfor også mulighed for at spille på et specielt hold for personer med udviklingshandicap, men samtidig være en integreret del af den lokale håndboldforening og det fællesskab, der medfølger.

Stævner.


Der afvikles en løbende håndboldturnering henover vinterhalvåret i tre regioner, hvor holdene er matchet med jævnbyrdige modstandere gennem et divisioneringsstævne. Turneringen afsluttes med et afgørende regionsmesterskab, og hvert andet år afvikles der forbundsmesterskaber i Parasport Danmark.


Håndbold dyrkes kun på breddeniveau i parasporten, men spillere med udviklingshandicap har mulighed for at blive udtaget til Special Olympics-landshold og dermed deltage i internationale stævner.

Fodbold

Danmarks nationalsport er også populær i pararegi, hvor der er tilbud til spillere med udviklingshandicap og med lettere fysiske handicap. 


Du kan spille fodbold, uanset om du er barn eller voksen, dreng eller pige. På fodboldbanen udfordres du taktisk, teknisk og fysisk, og som i andre holdidrætter er det sociale og sammenholdet en stor del af fornøjelsen ved sporten.


Parafodbold spilles efter de almindelige fodboldregler, med enkelte mindre justeringer.


Klasser og turneringer
Parasport Danmarks turnering for spillere med udviklingshandicap er opdelt i fem seniorrækker samt U15. Der spilles 8-mandsfodbold i A-, B- og C-rækkerne, og 5-mandsfodbold på D-, E- og U15-rækkerne.


Fodbold for spillere med lettere fysiske handicap er især populært for personer med cerebral parese (spasticitet), og her spilles på 8-mandshold. 


Der er relativt få klubhold for spillere med lettere fysiske handicap, men mange spillere deltager enten på almene hold eller på hold for spillere med udviklingshandicap.